Historia 

Mitt intresse för hundar startade tidigt. Jag är uppvuxen på Ripmarkens kennel som min mamma och pappa startade 1969 med uppfödning av kort och strävhårig vorsteh, samt på 70-talet även borderterrier.

1972 importerades två borderterrier från England, Oxcroft Dolly Bird och Oxcroft DigOn. Samma år köptes även Bombax Nugget in. 

DigOn blev min egen hund som jag tränade och tävlade lydnad med. Han blev 16 år gammal och han var en helt fantastisk hund som jag aldrig kommer att glömma. Andra egna hundar förutom DigOn var även en lakelandterrier som hette Karsebo Black Lady och en korthårig vorsteh,  Ripmarkens Kato, som var min draghund. I ungdomen var lydnadsdressyr och draghundskörning mina största intressen.

När jag och min sambo Erik bestämde oss för att skaffa hund efter många år med katt blev valet av ras inte svårt, borderterrier såklart. Jag tittade på BTS kennelregister och på uppfödare som jag kände igen från förr. Valet blev Kennel Rabalder och därifrån en tik som vi tycker så mycket om. Hon heter Rabalder Eller Hur och blev Markuli's stamtik.

Ripmarkens kennel har idag min mamma (Strävhårig Vorsteh) tillsammans med min bror (Korthårig Vorsteh).

Kennelnamnet Markuli's kommer från min pappa som har haft uppfödning av strävhårig vorsteh på 80-90 talet.

Jag har genomgått samtliga av SKK;s uppfödarkurser. D.v.s. anatomi, parning och valpning, genetik, beteende, juridik och utfodring.

 

 

 

 

Jag med en borderterriervalp, 1973.

Jag och Oxcroft DigOn, 1980.

Min mamma Barbro med
Intuch Norduch Oxcroft Dolly Bird

Norduch Oxcroft Digon.

Bombax Nugget som valp.

Ripmarkens Kato och jag 1975.


DigOn och lakelandterriern Lady.

 

 


Valpar 1973

 


Oxcroft DigOn


Oxcroft Dolly Bird